Pandora

Ik heb een Stoute Schoenen Doos. Zo heet de folder op mijn computer waarin al mijn ongepubliceerde stukjes staan. Soms til ik voorzichtig de deksel even op, maar als ik dan het scala aan mogelijke reacties de revue laat passeren — mocht ik ze daadwerkelijk publiceren — dan zakt de moed mij in de schoenen.

Volgens de uitgever van mijn boekje bezit ik een gezonde dosis zelfspot. Ik mag inderdaad graag een beetje de draak steken; met mezelf, maar ook met anderen. Maar niet te veel, want ik houd het graag gezellig. Ik heb geen behoefte aan vuurspuwende draken. Mijn schrijfsels zijn gelukkig altijd goed ontvangen en zo zijn ze ook bedoeld.

Sommige bloggers durven met hun uitgesproken mening zomaar op het internet te verschijnen, met naam en toenaam. Petje af, maar trek wèl je harnas aan.

Zo las ik laatst een blog over een vrouw die bakfietsen háát: met een passie. Zij beschreef vol verve haar aversie tegen het ding. Tegen het eind van haar verhaal had ik bijna een hekel aan dit koddige vervoersmiddel gekregen. Ik voelde met haar mee, zo op haar fietsje. Ik zag precies voor me hoe ze met haar boodschappentasje weer eens de heg in werd geslingerd. Gevaarlijke business schijnbaar, het passeren van zo’n slome bakfiets. Ze werd na haar schrijfsel bij de knieën afgeschoten; ik hoop dat ze nog kan fietsen. De hele geitewollensokkengemeente stond op haar achterste poten. En dan gaat het hier alleen nog maar om een bakfiets …

Even later, ik was lekker bezig, stuitte ik op een interessante blog van een man. Nog voordat hij begon, verontschuldigde hij zich al voor hetgeen hij op ging schrijven. Hij zou er zijns inziens geen vrienden mee maken.

Met deze eerste zin hield hij mijn aandacht vast. Hij valt met de deur in huis en vertelt de lezer dat hij buiten de deur vrijt. Wat een draak van een man, hoor ik menigeen al denken. Grrrr, hoe kàn ie!? Nou, hij kàn het niet alleen, hij dóet het ook, veelvuldig. Hij en zijn minnares lusten er wel pap van. Meneer de minnaar is nog geen veertig, getrouwd en heeft het volgens zijn zeggen getroffen. Zijn vrouw is enorm lief en ze hebben een paar schatten van kinderen. Hij houdt erg veel van haar. Hij wil voor altijd bij haar blijven, samen oud worden. Ze is zijn soulmate.

Dan gooit hij het op de zielige toer. Zijn maatje heeft er geen zin meer in, ze is al heel lang uitgesekst en wil alleen nog maar knuffelen. Ze heeft zichzelf na het baren van de kinderen vollédig laten gaan. Haar echtelijke taak zit erop, ze heeft hem toch immers kinderen gegeven? Ze eet alles wat ze wil, waardoor haar volle leden alleen nog maar in maat slobber passen. Lief dus, maar niet opwindend; een a-seksuele troetelbeer.

Met veel bombarie komt hierna de minnares de blog binnenvallen. Een super sexy, slanke vrouw van halverwege de dertig.  Ze heeft kinderen, een echtgenoot en een enórm libido. Ze ziet er verzorgd uit, hangt veel in de sportschool, eet gezond en let op haar gewicht. Kortom, een lekker ding. Haar man is veelvuldig op zakenreis en dan verveelt ze zich stierlijk … ze is soms maanden alleen. Ze houdt wel van een robbertje rollebollen, maar wil absoluut niet van haar reisgrage man af.

Een relaas over een format dat schijnbaar prima werkt voor het viertal in kwestie.

Wèl riskant. Een blog als deze wordt natuurlijk door menigeen gezien, gelezen en van het nodige commentaar voorzien. De minnaar valt, hij zag het goed, direct en zonder pardon in onmin bij het lezerspubliek. Hij gaf zichzelf bloot en werd verbaal gegeseld. De reacties waren ronduit drakerig: er werd genoeg vuur gespuwd voor een brandstapel. Zijn donkerbruine vermoeden werd zwart geblakerd.

Misschien trek ik ooit de stoute schoenen nog wel eens aan en publiceer ik al mijn onuitgesproken verhalen …

Maar niet voordat ik een pseusoniem heb verzonnen!

7 thoughts on “Pandora

  1. Pingback: Natuurloop Lier – 25 km – @Peter's Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s