Sexy Jumpsuit

‘Mam, mam, we moeten morgen echt naar Pagani,’ zegt dochterlief. Pagani is een kledingwinkel waar ze al menig baljurk heeft gescoord. Niet dat ze zo veel feestjes afloopt, maar je kunt nu eenmaal nooit genoeg jurken hebben voor het geval je voor het één of ander wordt uitgenodigd in het studentencircuit.

Ze lijkt stiekem toch wel een beetje op haar moeder. Ik heb ook een hele kast vol met diverse items die ik dagelijks, of (bijna) nooit draag, of maar één keer heb gedragen. Je kunt, naar mijn mening, nooit te veel hebben. De befaamde uitdrukking ‘ik heb niets om aan te trekken’, zul je uit mijn mond niet niet horen.

‘Nou, nou,’ zeg ik, ‘we moeten natuurlijk niets. Maar … hoezo?’ ‘Kom maar eens even kijken dan,’ zegt ze, ‘dit is echt iets voor jou. Dit moet je in je kast hebben hangen.’ Ik bedenk nu al, het is vast iets dat ik never nooit niet aan ga doen en waar ik veel te veel voor ga betalen. Maar goed, ik laat me toch verleiden.

Ze zit te scrollen op de Pagani website op haar telefoon. Ik kijk naar een foto van een zwarte jumpsuit met enorme splitten. Nu sta ik niet echt te springen om naar Napier te rijden, maar dit pak ziet er toch wel enorm leuk uit. Het is inderdaad echt iets voor mij, dat is waar. En bovendien kost het in de uitverkoop nog maar twintig dollar. Daar kun je toch niet voor zonder lopen, vindt mijn dochter. Nou ja, zonder lijkt me een beetje minimalistische look, meis, maar ik snap wat je bedoelt. Al trek ik hem maar één keer aan.

Toen dochterlief nog in Nederland woonde heeft ze voor mij een zwarte broek gescoord met enorme splitten. Alhoewel ik hem alleen nog maar op Bali heb gedragen is het echt mijn stijl broek, dus ze kent me wel een beetje.

‘Paaahap, kom ook eens even kijken,’ zegt m’n dochter. Manlief kijkt eens even met een schuin oog naar het plaatje. ‘Ga maar halen hoor, ik wil je moeder daar best uit, eh … in zien. Sexy pakje hoor,’ zegt hij. Ik zie wat ogengerol van dochterlief. Mijn hemel nu heb ik weer ouwelijkensex op m’n netvlies, dankjewel. Ouders kunnen zich toch zo beschamend gedragen, zie ik haar denken. 

De volgende dag rijden we naar Napier. Het is snikheet. Eigenlijk helemaal geen weer om te winkelen en dingen te passen. Maar ja, het is wél uitverkoop. Heel Napier staat vol.

We moeten diverse rondjes rijden eer we een parkeerplek hebben. In het kader van beschamend gedrag, toeter en zwaai ik uitgebreid als we moeten wachten voor het zebrapad, naar een bekende die oversteekt: een artistiek meisje met knalrood haar (uit de vriendengroep van zoonlief). Uiteindelijk hebben we het geluk dat er iemand wegrijdt. Die plek pikken wij in.

Pagani here we come.

Dochterlief stevent meteen op het rek met zwarte items af. Het pak is snel gevonden en wordt in mijn handen gedrukt. ‘Hup, passen mam.’

Voor haarzelf pakt ze een lange groene zeemeerminjurk van de rails. Ik constateer dat ze er nog beter in uit ziet dan het model op de website.

Als ik in het pashokje de banden van het pak over mijn schouders trek, heb ik meteen door waarom er nog zoveel van over zijn. De broek en het middenstuk zitten helemaal geweldig, maar rond mijn borsten zwabbert de stof een beetje. Volgens het label heb ik maat 40 te pakken. Met mijn D-cup en smalle heupen is het vaak lastig om een one-piece te scoren. Meestal is de bovenkant te nauw en de onderkant te wijd. Het is de omgekeerde wereld.

Dochterlief trekt de stof onder mijn oksels samen. ‘Kijk,’ zegt ze, ‘zo zit het toch prima, gewoon een beetje in laten nemen. Staat je goed hoor.’ ‘Hmmmmm, is dat decolleté niet een beetje té?’ vraag ik. ‘Welnee mam, jouw borsten kunnen er prima mee door.’ Ze is complimenteus vandaag.

Ik sta een beetje te draaien, bekijk alles nog eens en aangemoedigd door de opmerking van m’n dochter, besluit ik tot de aanschaf. Voor twintig dollar kan ik me toch geen buil vallen?

Opeens zie ik een schattig geel jurkje hangen. ‘Trek dit nou eens aan,’ opper ik. Dat is weer eens wat anders. ‘Mam, ik zie eruit als een dikke kanarie, maar hij valt wel mooi he?!’ Met een snelle beweging laat ze de jurk van haar schouders glijden … ‘op de grond,’ voegt ze eraan toe. Inderdaad, het is een prachtig hoopje geel. We liggen beiden helemaal dubbel. Dit wordt hem niet, geloof ik …

Een wit jurkje dat mooi (om haar lijf) valt wordt goed bevonden.

We hebben zo veel plezier dat we heel de tijd vergeten zijn. Tevreden met onze aankopen lopen we naar de auto. Oeps, de parkeermeter is al lang en breed verlopen. Meteen check ik de ruitenwisser. Gelukkig, geen bon. Stel je voor dat we een bekeuring hadden gehad, dan zouden de aanschaffen nog duur zijn uit gevallen. 

Nu valt het wel mee. Alhoewel … ik moet nog naar de naaister. Wie weet wat het vermaken van de jumpsuit gaat kosten. En daarbij, of ik hem daarna ooit aan ga doen is nog maar de vraag. Nou ja, ik kan hem volgens mijn man altijd nog uit doen …

2 thoughts on “Sexy Jumpsuit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s