Relax

Creditcards, wat een heerlijke uitvinding!

Voorheen had ik een heuse portemonnee voor dit handige kaartje, maar die beurs liet ik nog wel eens ergens liggen, met alle toestanden van dien, zoals bijvoorbeeld paniektelefoontjes naar manlief die me moest helpen met het backtracken van winkels die ik had bezocht. Je zult zo’n vrouw hebben 😉


De rest van dit verhaal is te lezen in mijn boek De Andere Kant van het Water, dat onlangs is verschenen.

11 thoughts on “Relax

   1. Dank je! Ik kwam via de zoekfunctie in WordPress op je site terecht en het sprak me gelijk aan. Ik was net wel even aan het knutselen op mijn site (even stoeien met een ander thema) toen ik zag dat je had gereageerd. Dus misschien zag het er wel even rommelig uit. Het nieuwe thema was geen succes dus ik heb het weer terug gezet naar het oude thema 😉

    Liked by 1 person

 1. Ottelius

  Als je in je blog refereert naar een Bijbelse gebeurtenis, moet ik natuurlijk daarop reageren.
  Je schreef: “Wat is dit voor onzin? Jezus maakte toch wijn van water? Of was dat alleen doordeweeks?”
  Uit onderzoek is gebleken dat de wijn waarover in de Bijbel wordt gesproken, niet de opzettelijk gefermenteerde sap van druiven (in houten vaten) was, zoals wij dat tegenwoordig wijn noemen. Druivensap werd over het algemeen bewaard in leren zakken. Hoe langer het bewaard werd, hoe gefermenteerder (meer bedorven) het werd. Een natuurlijk proces. De gewoonte was echter om de sap zo goed mogelijk te drinken, en dus zo vers mogelijk. Alcoholhoudende druivensap (wijn) was eigenlijk bedorven. Dus dat werd op een feest pas geschonken als er geen verse druivensap (goede wijn) meer was. Dus toen Jezus water in wijn veranderde, en de gastheer vroeg waar dat vandaan kwam, ging het dus om verse druivensap en niet de bedorven versie. Trouwens met alcoholhoudende wijn zou je ook onmogelijk 7 dagen kunnen feesten, zonder dat iedereen laveloos werd.

  Like

 2. Dankjewel voor de promotie! Ik heb al een tijdje een blogje in mijn hoofd over emigratie, ik denk dat het dan wel leuk is om jou daarin te noemen.
  Via WordPress.com kun je mij volgen. Ik had eerst een FB pagina voor de Veendammerman maar die heb ik een tijdje geleden opgeheven. Groeten uit Groningen!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s