Ontmoeting

Sinds ik mijn foto’s op de Hawkes Bay Photography site plaats, heb ik een paar leuke mensen ontmoet. We hebben allemaal wat met elkaar gemeen: Passie voor fotografie. Gisteren stond een ontmoeting met een Duitse mevrouw op de planning die ik via de fotografie site heb leren kennen. Ze komt eventjes een kopje koffie drinken.

Ik kwam recentelijk in gesprek met haar omdat zij een foto plaatste van de pier in Napier, onder een nogal rare hoek. In wat voor voor bochten heeft deze vrouw zich gekronkeld, vraag ik me af.  Ze had zich inderdaad in een yoga positie gewrongen vertrouwt ze me toe.

Ik gniffel even, want ik denk direct aan mijn Nederlandse vriendin, die onlangs een foto van mij maakte toen ik aan’t fotograferen was … De pose was absoluut allercharmantst en uitermate geschikt voor publicatie. Niet dus …

Genoemde pier foto was aanleiding voor ons verdere privé gesprek op Facebook Messenger. De betreffende Duitse woont ook in Hawkes Bay, maar wel een eind hier vandaan, vlak bij Wairoa, dat is minstens een uur rijden.  Ze vertelt dat ze geen man en kinderen heeft, want dat is te gecompliceerd, maar wèl negen honden …

Voor de lol zeg ik dat ik drie aapjes heb. Ze denkt dat ik het meen (ze ziet mij al voor zich met een aapje op mijn schouder) maar is gerust gesteld als ik haar vertel dat het maar een grapje is en dat ik doel op mijn man en kinderen.

Ze is op donderdag in de buurt van Hastings, of ik het leuk vind als ze even langs komt … Natuurlijk.

Ze is keurig op tijd, daar hou ik van. Ik hoor geblaf vanuit haar bus en ik vraag me af of ze al haar negen honden heeft meegenomen. Nee hoor, het zijn er (maar) drie. Of ze eruit mogen …

Dat is goed, maar dan sluit ik wel even het hek. Ik loop langs haar busje en kijk vriendelijk naar de hond achter het open gedraaide raam. Ik bedenk in een fractie van een seconde dat ik dat beter niet had kunnen doen, want ik hoor een harde grom en vervolgens wordt bijna mijn neus eraf gehapt. Ik schrik me een rolberoerte. Ik heb besloten dat dit beestje mooi mag blijven waar ie is.

Bij nader inzien mogen ze van mij eigenlijk allemaal wel in die bus blijven, want het jongste hondje dat er wordt uit gelaten, besluit meteen dat het een goed moment is om zijn behoefte in mijn pas gemaaide gras te deponeren … Het lijkt wel of dat beest zich in één keer voor de hele week heeft leeg gepoept.

Vlug rent mijn nieuw verworven fotovriendin naar haar bus en komt terug met een lege yoghurtbak. Met de deksel wordt de drol discreet de container in gemetseld, waarna deze inclusief het hondje naar de bus wordt gebracht. Nee hoor, dat is geen dierenleed, want hij staat met open ramen in de schaduw.

Onder het genot van een kop koffie vertelt ze dat ze al een eeuwigheid in Nieuw Zeeland woont. Uitgebreid doet ze uit de doeken hoe ze voor het digitale tijdperk enorm veel heeft verdiend met haar fotografie.

Het is erg gezellig, daar niet van, maar om half vier heeft dochterlief een yoga afspraak.  Ik moet haar wegbrengen en we moeten uiterlijk om kwart over drie vertrekken. Rond een uur of drie komt mijn meisje naar buiten en geeft te kennen dat we zo weg moeten. Nog eens tien minuten later komt ze weer naar buiten, maar nu met haar tandenborstel in haar mond met de mededeling dat we ècht zo in de auto moeten stappen. Hint hint … De Duitse dame blijft rustig door ratelen. Haar kopje koffie is al anderhalf uur op, maar haar gespreksstof nog niet.

Ze heeft het zich gemakkelijk gemaakt, haar crocks liggen naast de stoel en haar benen zijn gerieflijk onder haar billen genesteld. Ze zit prima en maakt geen aanstalten op te staan. Uiteindelijk sta ik zelf maar op en zeg dat ik het hek voor haar ga openmaken.

Het had me niet verbaasd als ze had gezegd: ‘Als je me nog een kopje koffie aanbiedt, blijf ik nog wel even zitten totdat je weer terug bent …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s