Instagram, uit de stoute schoenen doos

IMG_2462.jpg

Hello beautiful woman … 

Het zoveelste bericht dat ik ontvang van een random vent via Instagram …

Wat bezielt ze, deze mannen … Ik verdenk ze ervan allemaal hetzelfde boek te hebben gelezen: ‘How to get a woman to talk to you’ for dummies.

Na een poosje valt me namelijk een patroon op. Een veel gestelde vraag is hoe mijn nachtrust is verlopen. Zeg nou zelf, dat is nogal persoonlijk en daar ga ik niet op in. Maar meestal slaap ik gewoon ‘s nachts hoor, voor de liefhebbers die het willen weten.

Al deze berichten zijn met een enkele klik cyberspace in gezonden waar het waarschijnlijk in het hokje ‘gekke geile mannen die vrouwen stalken’ terecht is gekomen.

Ik heb via Direct Message contact met enkele fotografen. Wij inspireren elkaar. Zo heb ik af en toe een conversatie met een Zweedse meneer van mijn leeftijd. In de stad waar hij woont, worden naast de rivier in de zomer Petunia’s geplant. Mooi. Mijn reactie op een foto daarvan was laatst aanleiding tot een klein gezellig onschuldig gesprekje over … Petunia’s! Hier in Hastings hangen de Petunia’s bij bosjes uit the hanging baskets in de zomer, zo vertelde ik hem.

Een poosje geleden ontving ik een bericht van een Spanjaard. Wij volgden elkaar (ik benadruk de verleden tijd) via Instagram. Hij introduceerde zich erg netjes. Hij heette Angelo, een yoga leraar en woonde in Léon, een plaats in Spanje. Waar ik woonde in Nieuw Zeeland was de vraag. Ach, het kan geen kwaad te vertellen waar ik woon, dacht ik. Spanje is wijd weg.

Hij vond mijn naam bijzonder. Maar veel bijzonderder was wat hij daarna allemaal deed. Elke foto die ik op Instagram zette, stuurde hij terug naar mij via een Direct  Message met een eigen onderschrift. Ongekend. Zo kreeg ik bijvoorbeeld mijn eigen paarse bloem die ik gepost had teruggestuurd.

Zijn onderschrift luidde: Paars is de kleur van New Age, jij bent ook in New Age hè, ik voel je energie en en passant vroeg hij hoe zijn ‘Engeltje’ geslapen had (hartje, hartje). Een foto van mijzelf was toegevoegd. Alsof ik zelf niet weet hoe ik eruit zie.

Hemeltjelief. Ongehoord was het en ik deed net of ik het niet zag … De vinger die ik hem had gegeven veranderde gauw in een hand waarmee hij gedag kon zwaaien.

Bye Bye, zwaai zwaai, met één click had ik hem uit de grond van mijn hart geblocked van mijn Instagram.

Van de week ontving ik een bericht van een meneer uit Ohio.

Oh … Hi … Oh … ik ben zooooo geïnteresseerd in de natuur van Nieuw-Zeeland. En laten we er meteen een persoonlijke noot aan toevoegen: ik hoop dat je lekker hebt geslapen. Dit alles vergezeld van de nodige hartjes. Hartelijk bedankt, goeiedag en delete.

De daarop volgende avond diende de meneer van het screenshot zich aan. Ik stuur een berichtje terug:

How many woman did you send this message?

Ik dacht nog even, misschien komt ‘ie terug met iets heel inventiefs of creatiefs, waar ik om had kunnen lachen ofzo. Zijn antwoord was:

Only you.  

Ja hoor, ik geloof je bijna …

Als je geïnteresseerd bent in fotografie en als je zelf fotografeert is Instagram the place to be, maar het is schijnbaar ook een soort ontmoetingsplek voor bepaalde mannen.

Eén ding hebben ze gemeen, volgens mij zijn ze allemaal bijzonder geïnteresseerd in mijn slaappatroon …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s