Ik zie, ik zie …

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is … Vroeger speelde ik dat spelletje met mijn opa in auto: wie bijvoorbeeld het eerst iets in een bepaalde kleur zag. Of een dakkie met een pakkie, dat was zijn favoriet. Gelukkig speelden we niet wie het eerst bijvoorbeeld een Toyota of een Mercedes of een andersoortig merk zou zien, want daar ben ik niet zo goed in. Ik weet hooguit de kleur van een auto en de eerste drie letters van de nummerplaat (in Nieuw-Zeeland beginnen de nummerborden met drie letters gevolgd door drie cijfers). Dat is mijn manier om te onthouden wie in welke auto rijdt.

Die eerste drie letters zorgen vaak voor hilariteit in mijn auto, voornamelijk met zoonlief, want die doet heerlijk mee met mijn onbenullige spelletje: Wie spot het eerst een maffe, melige, spannende of vieze lettercombinatie op een nummerbord.

Een standaard grap met één van mijn Nederlandse vriendinnen is dat ik sinds ik haar ken continu tegen auto’s met nummerplaten aan loop die beginnen met de afkorting van haar naam. Ik maak er een foto van en dan stuur ik die naar haar met het onderschrift: Je hebt je auto weer eens laten staan. Ze heeft inmiddels een heel wagenpark (aan foto’s).

Ik weet inmiddels dat de rode cabrio die mijn andere Nederlandse vriendin af en toe van haar man leent een BMW is, maar dat is alleen omdat ik er zelf een paar keer in heb mogen zitten, naast de bestuurster.

Haar eigen auto is een grote groene 4wheel drive, waar ik het merk niet van weet, maar zeer herkenbaar. Haar man heeft haar een nummerbord met haar eigen naam gegeven.

Inmiddels weet ik ook welke auto’s mijn tennismaatjes besturen. De meesten hebben een “normale” auto. Tenminste dat denk ik  … in mijn ogen zien ze er niet super de luxe uit. Behalve die dan van de miljonair, de voormalige bakker. Hij heeft een witte Lexus met de naam van zijn eigen wijn op de nummerplaat. Wit is helemaal in hier in Nieuw-Zeeland. Wit is schijnbaar het nieuwe zwart en erg chique. Het ontgaat me.

Hij had eerst een Alpha Romeo. Een rode. Hoe ik het merk weet? Omdat hij er altijd met naam en toenaam wat over te mekkeren had. Er mankeerde altijd wat aan die Alpha. De enige reden waarom ik weet dat hij nu in een Lexus rondrijdt is omdat hij vertelde dat hij er eentje aan ging schaffen.

Enige weken geleden draai ik met een netjes boogje de tennis parkeerplaats op. Vanuit mijn ooghoeken zie ik een glanzend nieuwe rode grote auto. Best mooi op zich. De man van mijn Engelse vriendin stapt uit. Hij heeft een eigen bedrijf in wet wipes, van die schoonmaakdoekjes. Hij doet het goed, hij en zijn vrouw hebben vorig jaar een kast van een huis gekocht. Ik denk dat je van anderhalf miljoen niet veel terug krijgt.

Mijn blik valt meteen op het nummerbord. Geweldig, het begint met KUS. Dat onthoud ik wel!

Ik vertel mijn man over de nieuwe auto en de nummerplaat. ‘Wat voor auto is het?’, vraagt hij belangstellend … ‘Uuuuuhm een rode,’ antwoord ik. ‘Heb je het merk niet gezien?’, zegt manlief vervolgens. ‘Nee … het is een grote rode auto met het nummerbord KUS,’ zeg ik.

De volgende dag lopen manlief en ik langs de Opel dealer waar een grote rode auto op het terrein staat. Ik roep: ‘Oh dat is em … denk ik …’ Mijn man verkeert inmiddels in de volste veronderstelling dat mijn Engelse tennismaatje in een Opel rond rijdt …

De eerstvolgende tennissessie besluit ik een foto te nemen van het nummerbord. Ik pak m’n camera en klik, de kus staat er gelikt op. Ik bekijk de foto en ik zie ik zie wat jij ook ziet:

Het is een Jaguar!

8 thoughts on “Ik zie, ik zie …

 1. hallo wat is dit een toffe blog.
  ik blog ook voor school maar ik vind het ook heel leuk om te doen.
  mijn vraag is of je me wil volgen omdat ik het dan nog leuker vind om te doen omdat ik dan meer gevoel krijg dat ik het ergers voor doe

  met vriendelijk groet timo en ga door met bloggen omdat het echt heel leuk is

  Like

  1. Hallo Timo, wat leuk dat je schrijft voor school. En wat weet je veel over autos! Blijf lekker creatief bezig! Laat je blog voordat je hem publiceert even aan iemand lezen, je moeder ofzo. Zelf lees je vaak over fouten heen 🙂 Groetjes, Leontine

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s