Sexy ondergoed

Ondergoed … de keuze is reuze.

Ik heb verschillende soorten. Van groot tot klein; voor allerlei gelegenheden. Ik ben van alle markten thuis. Sommige slips zijn wat groter; die heb ik volgens mijn man samen met wat tentstokken gekocht. Andere wat kleiner en fijner. Met kostbaar kant komt m’n kont goed uit.

Als er uitverkoop is bij Bendon, de lingeriezaak hier in Hastings, ben ik van de partij. Snuffelen is altijd een feest. Niet omdat ik echt wat nodig heb, maar het is net als met schoenen: je kunt nooit teveel hebben.

Vorig jaar nog merkte mijn dochter op dat bepaalde slipjes van haar moeder nogal gedurfd zijn. Zeker voor een vrouw van mijn leeftijd voegde ze daar nog even casual aan toe. Je kunt het erin wrijven, maar wen er aan, je ouwe moeder bezit een hele hoedendoos vol sexy ondergoed.

Toentertijd kwam ik nooit in de war tijdens het sorteren van wasgoed. Dochterlief droeg alleen keurig katoen.

Een aantal maanden geleden vertrok ze naar Europa voor een paar weken. Toen ze terug  kwam showde ze vol trots een prachige Calvin Klein g-string die ze had gekocht. Voor die paar centimeter stof had ze maar liefst veertig dollar betaald. Nog geen minuut later komt er nog een paar centimeter stof bij: een batman g-string. Ik zeg niets.

Ze heeft ook Hennes en Maurits bezocht, vertelt ze … en niet alleen dat, maar ook flink wat uitgegeven! Voor ik het weet passeert er een heel regiment aan schattige kanten slipjes de revue. ‘Kijk eens,’ zegt ze trots, ‘mooi hè?’ Ja meis, ik vind ze super … maar ik denk meteen, hoe houd ik in vredesnaam ons ondergoed nog uit elkaar?!

De afgelopen tijd staat in het teken van het bal van High School. Ik kan je wel vertellen, dat is een stressvolle aangelegenheid, zowel voor het kind als voor de ouders. Hier in Nieuw Zeeland is het dé happening van het jaar. Het haar moet goed zitten, de nagels moeten perfect zijn de make-up moet gedaan worden, er moet gekleurd worden, want klaarblijkelijk kun je niet bleek in je jurkje verschijnen. Hoe bruiner hoe beter.

Vorige week moest het eerste bruiningslaagje aangebracht worden. ‘Mam,’  klonk het, ‘wil jij het doen?’ Het is zonneklaar dat ze mij volkomen vertrouwt. In haar (sexy) onderbroekje staat ze voor me. Ik ben zelfverzekerd, want ik smeer toch ook weleens Summerbody van Garnier, op mezelf. Je weet wel, zo’n spulletje dat je bruine tint een beetje vasthoudt. Ik doe een flinke klodder op m’n hand en begin te smeren. Nog geen minuut later kijk ik naar mijn hand … Wat is hier gebeurd? Hij is echt gewoon donderbruin. Vlug doe ik de kraan aan, maar nee hoor, wat er op zit, zit er op en is niet van plan eraf te komen. Ok, de rest van de applicatie gebeurt via een washandje.

Aangezien een deel van de baljurk van dochterlief kant is moet er de dag van te voren nog een huidskleurig onderbroekje gescoord worden. Bij Bendon kun je er drie voor vijfentwintig dollar scoren. Tja, het is wel Heidi Klum hè, die weet wel hoe je zo weinig mogelijk voor zoveel mogelijk geld kunt dragen; samen met Calvin Klein. Waarom niet, koop er meteen maar drie, ze zou net zo goed niets kunnen dragen … eigenlijk.

De verkoopster maakt een compliment over de nagels van mijn dochter. Ze vindt ze prachtig. Dochterlief vertelt over het bal, terwijl ik de drie niemendalletjes afreken.

‘Wat een geluk dat je er drie hebt gekocht,’ zegt de verkoopster. ‘Het belooft morgen heel koud te worden, dan kun je ze over elkaar aan trekken!’

2 thoughts on “Sexy ondergoed

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s