Broodje aap

Mijn Nederlandse vriendin runt een Bed & Breakfast. Het doet super Engels aan. Ik denk dat het gebloemde bedlinnen daar een behoorlijk steentje aan bij draagt …  Als je er verblijft, krijg je ‘s ochtends een heerlijk ontbijtje van de gastvrouw. Ze staat daar zelfs om half zes voor op. Zelf gebakken bruine broodjes. Heerlijk. Ik zou best wel eens een nachtje in haar cute little cottage willen logeren, beken ik, al was het alleen maar voor het zeven granen ontbijt.

Mijn vriendin is super bescheiden. Dat siert haar. Ze scoort maar liefst een 9,8 op Booking.com. Dat heeft ze toch maar mooi versierd. Deze prachtige score prijkt in een sierlijk lijstje, in haar keuken. Waarom ze het niet in haar cottage plaatst? Dat vindt ze overdreven en opschepperig … Nou, dan schep ik maar even op. Mijn hemel wat een schattig onderkomen en wat word je goed verzorgd. Ik refereer met name aan haar bakkunsten, bruine broodjes galore.

Mijn gekke Engelse vriendin heeft afgelopen jaar een huis gekocht, ook met een Bed & Breakfast.  Op mijn verjaarsfeestje in augustus, hebben mijn twee vriendinnen honderduit met elkaar lopen kwekken, onder andere over hun gezamelijke werk: het runnen van een Bed & Breakfast. Nou ja, mijn Engelse vriendin runt een Bed … ze doet niet aan Breakfast. En ze vindt het booking gebeuren erg ingewikkeld. Of mijn Nederlandse vriendin haar een keer komt helpen. Ik zie het helemaal voor me: mijn Engelse vriendin achterover geleund in een stoel terwijl mijn Nederlandse vriendin naarstig alles voor haar uitzoekt.

Hoe scoor je in hemelsnaam een 9,8 op Booking.com vraagt de Engelse zich af, terwijl ze heel relaxed een wijntje scoort … Je proeft het verschil …

Als ik lekker achter mijn computer kruip en even bekijk wat er van mijn laatste fotosessie terecht is gekomen, zie ik dat mijn vriendin een mooie Facebook site heeft gemaakt voor haar Bed & Breakfast. ‘Nog niet liken hoor,’ zegt ze, ‘want ik ben nog niet klaar.’ Nieuwsgierig als ik ben, neem ik natuurlijk wel alvast even een kijkje … het ziet er fantastisch uit. Mooie foto van de cottage en een hele goeie van het zwembad. Onder de juiste hoek genomen. Zij is niet alleen van de broodjes, maar ook van het camerawerk.

‘Wat zal ik eens als eerste post op mijn officiële Bed & Breakfast Facebook pagina zetten,’ vraagt ze me. Mijn eerste ingeving is: heb je foto’s van die heerlijke broodjes? Uiteindelijk besluit ze om wat fotootjes van de binnenkant van de cottage te plaatsen. Goed idee. Het ziet er schattig uit. Die broodjes komen nog wel … al moet ik daar zelf foto’s van maken … en vertellen hoe lekker ze zijn.

Als goeie vriendin bezoek ik haar Facebook pagina en test meteen of ik kan boeken.  Direct zie ik een review voorbij komen van de gasten die net zijn geweest. Een 5 uit 5! Wat wordt er geschreven: Het was zo gezellig om met de gastvrouw te kletsen en de broodjes waren ‘Out of this world’. Ja, dat geloof ik wel.

Meteen laat ik mijn vriendin weten dat ik het leuk vind dat ze weer zo’n goeie recensie heeft gehad.

‘Wat?’ zegt ze. ‘Hoe zie jij dat nu meteen? Die recensie is net een minuut geleden binnen gekomen …’

Even later zegt ze: ‘Wat zie ik Léontine, heb je een nachtje geboekt, speciaal voor mijn heerlijke bruine broodjes?’

Even denk ik … waar heb ik nu in hemelsnaam weer op geklikt met m’n dikke vingertjes …

Natuurlijk heeft ze me tuk, ik heb alleen maar gekeken … Het is een broodje aap, ze bakt ze zoals altijd weer lekker bruin!

One thought on “Broodje aap

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s