Boyfriend

Jongens? Nee hoor, dáár ga ik mijn aandacht niet aan besteden. Ze zijn allemaal super dom en kinderachtig. Een vriendje? Nèrgens goed voor. Ik hoor het dochterlief nog zó zeggen.

Legio meisjes van haar leeftijd hebben een boyfriend, zo heet een vriendje in Nieuw Zeeland. Onze dochter niet hoor. Zij concentreert zich op haar schoolwerk. Haar inspanningen werpen overigens eersteklas vruchten af. Ze behaalt, zoals ze dat hier noemen Excellences; het allerhoogste resultaat. Dat moet ook wel, als je forensisch antropologe wil worden. Blij toe dat ze nog geen vriendje heeft. Dat leidt alleen maar af.


De rest van dit verhaal is te lezen in mijn boek De Andere Kant van het Water, dat onlangs is verschenen.

2 thoughts on “Boyfriend

  1. Rob

    Oeps, het gaat dus beginnen: de vriendjes komen en ……… gaan. Ik herinner me deze periode nog goed.En er was wel eens een vriendje die ik het liefst direct weer de deur uit wou werken. Maar ja, dat doe je dan dus niet; maakt zelfs niet de geringste negatieve opmerking, wetende dat dat juist verkeerd zou uitpakken. Ik wens je veel plezier en wijsheid met het komen en gaan van de boyfriends
    !

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s