Kmart

Wat een gedoe zeg … ziek zijn. Of beter gezegd, helemaal geen gedoe, want ik doe niet zo veel, behalve op de bank hangen dan. Moeders kunnen eigenlijk niet ziek zijn, want binnen een mum van tijd verandert je huis in iets dat lijkt op een bomsite. Geloof me, daar hoef je niets voor te doen.

Buiten dat alle medicatie een vermogen kost, ben ik dit helemaal niet gewend, ziek zijn. Ik ben altijd in de weer.

Volgens de dokter moet ik me er aan overgeven en rustig aan doen. Met een blinddoekje op de bank of in bed gaan liggen, bedoelt ze. Mijn man is reuze solidair, hij voelt zich ook niet lekker.

Gelukkig werkt het weer mee, het regent. We slapen een hele hoop filmpjes. Af en toe kunnen we onze oogjes open houden en wordt er wat gekeken. Onder andere “Rainman”, een film over twee broers, waarvan één autistisch. Dustin Hoffman speelt de autist.

In de film gaan de gebroeders op enig moment naar de Kmart. Kmart sucks, volgens Dustin, hetgeen zoveel betekent dat het een waardeloze winkel zou zijn.

Ik kan je wel vertellen dat ik het daar absoluut niet mee eens ben. Ik vind de Kmart in Hastings helemaal prima. Het doet me altijd een beetje aan de Nederlandse Hema denken.

Op zaterdag is alle hoestdrank op. De spirulina pot van m’n dochter is ook nagenoeg leeg. Zij maakt elke ochtend een smoothie met dit groene algenspul dat naar vissevoer ruikt. Ondertussen is zij mooi de enige die niet ziek is geworden … Zou groen het doen?

M’n man en ik hebben de taken een beetje verdeeld. Gisteravond is hij naar een bijeenkomt op school geweest, dus ik ga nu even naar de apotheek.

Als ik moet afrekenen schrik ik me een rolberoerte. Moet ik dat bedrag neertellen? Voor dat piepkleine zakje met spullen? Als je nog niet beroerd was zou je het er wel van worden.

Pal naast de apotheek is de Kmart gevestigd. Onlangs heeft mijn springvorm het begeven, dus nu ik er toch ben meteen maar even een nieuwe scoren.

Terwijl ik in een rechte lijn naar de afdeling keuken en bakartikelen loop, zie ik vanuit m’n ooghoeken ineens allerlei leuke en handige dingen voor een super lage prijs. Natuurlijk heb ik nog twee extra pizza planken nodig en een siliconen ovenmat en minstens vier schattige bamboe organisatie bakjes …

Ik probeer alles te balanceren in mijn armen en natuurlijk gebeurt het onvermijdelijke: in de rij voor de kassa klettert het hele zootje op de grond.

Had ik nu maar een mandje of een karretje gehad, maar ja, ik had immers alleen een springvorm nodig …

Terwijl ik verwoed sta te proberen om alles weer op te pakken, stapt een mevrouw achter mij zonder pardon over mijn spulletjes heen en schuift een plaatsje op.

De mevrouw voor mij, kijkt de voordringster indringend aan. Ze zwenkt met haar gordijnrail naar beneden, pakt de helft van mijn spullen op en schuift met haar voet het andere deel, zó langs de nare vrouw naar voren, zodat ik weer achter haar sta. Ze kijkt me triomfantelijk aan, maar in haar manoeuvre heeft een meisje van een jaar of vijf een tik van de gordijnrail meegekregen: op haar hoofd. Gelukkig is de schade beperkt. Ze huilt in ieder geval niet, maar gaat wel wat dichter bij haar moeder staan.

Verlost van de helft van m’n spullen, want die draagt de vriendelijke mevrouw, kom ik uiteindelijk aan bij de kassa. Ze legt zelfs de items voor me bij de zelfscanner en we kijken allebei nog eens even heel vies naar die lelijkerd achter mij.

Ik scan al m’n aankopen en ik word helemaal blij van de prijs. Zo veel voor weinig. Wat een verschil met de apotheek.

M’n tred is licht, m’n portomonne iets lichter. Als ik de Kmart uit loop heb ik het gevoel dat ik lichtelijk ben opgeknapt.

Allicht! Een beetje Retail Therapy werkt altijd.

7 thoughts on “Kmart

  1. Otto

    Natuurlijk weet ik niet welke medicijnen jullie allemaal nodig hadden, maar ik vroeg me af; hebben jullie geen equivalent van de Kruidvat of Etos? Die zijn meestal goedkoper dan de apotheek!
    Fijn dat die mevrouw voor je opkwam, zeker als je je niet lekker voelt!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s