Tot volgende week?

Mijn man zegt dat ik een dure tante ben. Volgens mij valt dat wel mee hoor. Waar legio vrouwen geld uitgeven aan schoonheidsbehandelingen, valse wimpers of nagels, ga ik gewoon lekker sporten.

Sinds een paar maanden doe ik aan Pump (naast Zumba en Tennis). Een combinatie van Step en Gewicht training. Ik wil niet gewichtig doen, maar dat is ZWAAR!

Ik kan prima opschieten met de dame die de Pump les verzorgt. Menigeen zit op haar te foeteren dat ze zo streng is, maar ik vind dat juist prettig. Ik vind haar positively pushy. Ik laat mij elke week lekker pushen en als ze vraagt of ik ook naar haar Step klas wil komen, zeg ik gewillig: ‘Natuurlijk, waarom niet?’

Tegen de tijd dat ik heb uitgerekend wat mijn gesport per week dan kost, kom ik tot de conclusie dat mijn man weleens gelijk kon hebben … Per maand bijna tachtig dollar. En rekenen we dat even door; bijna vijfhonderd dollar per half jaar.

Na mijn vorige Pump les valt mijn oog ineens op een aanplakbiljet bij de sportschool. Word nu lid en betaal tweehonderdtachtig dollar voor een half jaar en maak gebruik van alle faciliteiten, wanneer en hoe vaak je maar wil. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om meteen door te hebben dat dit een reuze goeie deal is. Doe mij maar zo’n lidmaatschap.

Na het invullen van een formuliertje en overhandiging van een heuse chip waarmee ik kan “inchecken” voor al mijn activiteiten, ben ik voor het eerst van m’n leven officieel lid van een sportschool.

De eigenaar van de sportschool is mega massief. Hij heeft spieren op zijn spieren. Ik noem hem voor het gemak vanaf nu Mr. M (uscle).

Nu ik eenmaal lid ben, wil ik alle mogelijkheden die de school te bieden heeft benutten.   Zo zie ik op het trainings rooster dat er op maandagochtend een circuit training met Mr. M. wordt aangeboden.

Bij aankomst blijkt dat ik de eerste, maar ook de enige ben … Mr. M. heet mij van harte welkom en zegt: ‘Je hebt geluk. Ik ben je persoonlijke trainer vandaag. Ben je fit?’  ‘Ja hoor, super,’ is mijn antwoord. Onderzoekend vraagt hij mij of ik wel heb ontbeten. Natuurlijk zeg ik Ja, want ik ontbijt altijd. Heel even overweeg ik om Nee te zeggen. Gewoon, om te kijken of hij mij misschien zo’n supershake aanbiedt die hij via zijn sportschool verkoopt …

Dan beginnen we met opwarmen! Hij laat me een paar rondjes rennen en tal van oefeningen doen waar ik het vreselijk warm van krijg. Dat belooft wat … Op de vraag of ik opgewarmd ben kijk ik hem alleen eens even met mijn knalrode bezwete hoofd aan en dan zegt hij grinnikend dat hij een circuitje voor me gaat opzetten.

Ligt het aan mij, of schept hij er werkelijk een goddelijk genoegen in om mij zo af te peigeren? Alles wat ik over Pump heb gezegd neem ik terug. Dit circuit legt pas echt gewicht in de schaal.

Ik moet eerst een verzwaarde soort hondenslee duwen over een stuk glijtapijt. Dan moet ik squatten, gooien en zwaaien met gewichten! Als toetje mag ik heel heftig aan dikke touwen trekken. En dat allemaal niet één, maar drie keer.

Aan het eind van de circuit training doen we de “Plank”, ofwel de abdominale brug. Een abnormaal zware buikspier oefening. Mr. M. complimenteert mij met mijn solide bruggetje, maar ondertussen zie ik hem denken: Nu nog wel ja, maar ik wil wel eens even zien hoelang je dit volhoudt (denk jij werkelijk dat je zo super fit bent) grietje. Het begint mij ineens te dagen waarom ik dit in m’n eentje doe …

Onder zijn aanmoedigende woorden als, hou vol, het gaat goed, ga zo door, je bent er bijna,  laat hij mij rustig ettelijke series van een halve minuut “planken” met steeds maar een paar tellen interval. Mr. M. “plankt” zelf ook. Alsof het hem absoluut geen moeite kost en ondertussen kletst hij honderduit over z’n vrouw en kinderen.

En ik? Ik kan maar aan één ding denken. Wanneer laat deze sardonische spierbundel me gaan? Ik krijg absoluut waar voor m’n geld, maar volgens mij ben ik de rest van de week zo stijf als een plank!

3 thoughts on “Tot volgende week?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s