Zwembad

Het is zomervakantie in Nieuw Zeeland! Tot eind januari hoeven de kinderen niet naar school. Lekker rond het huis banjeren en in het zwembad plonzen. Wacht even, wat zeg ik nu? Er valt niks te plonzen, want ons heerlijke badje ligt al een paar maanden braak. Onze dank gaat uit naar het “Pool Centre”.

We hadden al jaren een lekje op een plekje. Mijn man heeft het zo goed en zo kwaad elk jaar geplakt. Maar het was een doekje voor het bloeden, ofwel een dekje voor het plekje. Laten we zeggen dat het niet goed dekte, en het lekte.

Tijd voor een nieuwe binnenkant; een zogenaamde “pool liner”. Dat gaat een behoorlijke duit kosten, maar ach wat is een beetje geld tegenover al die uren ‘s zomers zwem- en plons plezier.

Als ik namelijk op een tropische dag in m’n badpak met een gin en tonic op ons dek lig en de chloorlucht zich in mijn neusgaten dringt, waan ik mij op vakantie. De geur van zonnebrand (Nivea natuurlijk), een zuchtje wind. Ik zwicht voor het zwembadzicht. Een koele duik en dan weer lekker liggen.

Om deze vakantie idylle compleet te maken, heb ik een “Poolboy”. Een alleraardigste. Met z’n leren hoed en op de juiste afstand lijkt het net Brad Pitt. Mijn “Brad” zorgt dat het zwembad altijd mooi helder is. Hij is namelijk erg goed in doseren. Met een grote zwaai worden de chemicaliën altijd in de juiste verhoudingen het bad in gegooid. Mijn “Poolboy” heeft mij: zijn zogenaamde “Go-get-it-woman”. Met de “testfles” onder haar arm gaat zij naar het zwembadcentrum om alle benodigdheden te scoren.

De taken zijn goed verdeeld. Bij het centrum wordt het water aan een test onderworpen. Uit de computer komt een lijstje rollen met chemicaliën die ons water nodig heeft. Ik bel dan even met “Poolboy” en dreun het lijstje in zijn gewillige zwembad oor. “Poolboy” checkt het door “Go-get-it-woman” gekochte en door hem gevulde voorraadkistje en dan wordt haar verteld wat er ontbreekt. Get it?

Voor onze nieuwe liner besluiten wij in zee te gaan met de eigenaar van het zwembadcentrum in Napier. Hij heeft uiteindelijk onze spapool zeer vakkundig geïnstalleerd en ons een geweldige korting gegeven. Daarbij komt dat het een vreselijk aardige man is. Een beetje te, want je kunt niet gauw kwaad op hem worden. Maar inmiddels ben ik het wel een klein beetje. Al weken belooft hij dat de nieuwe liner wordt geïnstalleerd, maar ondertussen is er nog niets gebeurd. Ja, de oude lekkende liner is eruit, maar daar heb je ook alles mee gezegd. Elke dag bel ik even om te vragen wanneer we de werklui kunnen verwachten. Keer op keer is meneer de eigenaar op pad, lunchen of anderszins bezig. Ik geloof er geen snars van.

Die man wordt gewoon beschermd door zijn employees. “Als die Nederlandse vrouw belt dan ben ik er niet hoor.” Ik hoor het hem zo zeggen. Ik moet toegeven dat ik deze tactiek ook hanteer. Als mijn man druk is en geen telefoon wil, zeg ik ook dat hij niet aanwezig is op het moment. Nèt zo makkelijk (niet doorvertellen).

Net voor kerst gingen wij op vakantie. Er wordt beloofd dat bij terugkomst  onze nieuwe liner erin ligt en dat wij heerlijk van ons hernieuwde zwembad kunnen genieten. Onderweg naar huis wordt er tussen “Poolboy” en “Go-get-it woman” een weddenschap afgesloten. Zouden we kunnen zwemmen? Ja of Nee? Jammer genoeg lag ons zwembad nog net zo hard op z’n liner te wachten als toen we vertrokken.

Het zal mij benieuwen of we voor het eind van de zomer nog in ons zwembad kunnen.

Ik denk dat ik maar weer eens ga bellen; misschien onder een andere naam …

One thought on “Zwembad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s