Loslaten 2

Aan de vooravond van de bustrip naar Auckland voor het langverwachte concert van 5 Seconds of Summer, haal ik een zeer opgewonden meisje op. De vriendin van m’n dochter is haar tas nog aan’t inpakken als we aankomen. In de tussentijd praat ik nog even met haar vader.

Ja, ze is klaar. Heeft ze alles bij zich? Check, check, double check; ze gelooft van wel. Op blote voeten stapt ze de deur uit. Het is al avond en het vriest notabene. “Moet je geen schoenen aan”, vraag ik nog. Nee hoor, die zitten in m’n tas is het antwoord. Oh ja, het is een echte kiwi, die lopen altijd op blote voeten …

Kwart voor 11 ’s avonds … Ik ga naar bed. Wat zitten de meisjes te doen? Hun nagels te lakken! Getweeën zitten ze op bed, druk pratend, kwastjes in de hand en nog klaarwakker natuurlijk. Tja, je moet er wel tip top uitzien als je naar je favoriete band gaat. Ik ga in ieder geval lekker slapen. Het maakt mij niet uit hoe laat zij tussen de vette lappen kruipen,  morgen is er acht uur in de bus te overbruggen en ze nemen hun kussen mee.

Om zes uur word ik zachtjes door dochterlief aan m’n been getrokken. Opstaan mam! We moeten om kwart over 7 op het busstation zijn!

“Hebben jullie een boek bij je voor onderweg, want acht uur praten (of slapen), dat is wel heel erg lang hoor”, zeg ik.  Ah, een boek, dat was ze dus vergeten. Mijn dochter heeft haar boek al klaar liggen. Het is een boek van Cathy Reichs. Haar favoriete televisie serie “Bones” is op de boeken van deze schrijfster gebaseerd. Mijn dochter vindt alles dat gerelateerd is aan botten en ontbindende lijken geweldig. Romantische boeken? Nee, die zijn niet aan haar besteed, maar wel aan haar vriendin, die houdt wel van een “soppy love story” zoals zij het zo treffend noemt. Mijn dochter had onlangs een boek met precies die inhoud gekregen. Dat stond dus onbemind bij haar in de boekenkast. Prima, deze onbekende kon mooi door haar vriendin in de tas gestopt worden. Zij zou best voor mijn eigen dochter kunnen doorgaan wat betreft boekkeuze, want ik houd ook wel van een romantisch verhaal. Dat vind ik leuker dan lijken, botten en moorden.

Voor onderweg had ik voor ieder een doosje sushi gekocht. Die stonden na vertrek nog fijn in de koelkast. Ik bedenk me dat gisteravond de diverse snacks al in de tassen zijn verdwenen. Geen man overboord dus. En zo stond mij (en m’n man natuurlijk) een heerlijke lunch te wachten. Je zou bijna denken dat ik het expres had vergeten mee te geven …

Onze dochter houdt ons gedurende de rit prima op de hoogte van waar ze zijn en hoe het gaat. Ze meldt nog dat het jammer is dat ze de sushi vergeten zijn, maar dat een frietje bij de Mac Donalds ook niet te versmaden is, voor een keertje.

Als ze in Auckland op het Centraal Station aankomen is er nog een spannend moment. Ze moeten overstappen op de stadsbus naar de wijk Albany. Weten die meiden veel waar ze die bus kunnen vinden. Wij hadden ze aangeraden het aan de buschauffeur van de Intercity (waarmee ze de hele rit vanuit Hastings hebben gemaakt) te vragen. Deze man is ook niet gek en stuurt ze gevoeglijk naar de volgende Intercity en niet naar de concurrerende stadsbus, die vele malen goedkoper is …. En zo waren de meisjes in één klap maar liefst veertig dollar lichter.

Ze worden opgehaald door de dochter van m’n Nederlandse vriendin. Zoals beloofd zal haar vader de meisjes voor het concert gebouw afzetten en ook weer ophalen. Een fijn idee dat ze niet alleen over straat hoeven.

Om 10 over 7 zoemt mijn telefoontje. Heeee, onze dochter stuurt een sfeerimpressie per filmpje. We zien precies waar ze zitten en de stemming zit er goed in. Zie je wel, Leontine, het loopt inderdaad allemaal wel los!

3 thoughts on “Loslaten 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s