On-line shoppen? Nee … Bedankt!

Mijn puber dochter wil eigenlijk altijd mee als ik boodschappen ga doen. Niet dat ze het zo gezellig vindt om naar de supermarkt te gaan hoor. De achterliggende reden schuilt in het feit dat zij gewoon zeggenschap wil hebben in de snoepkeuze van de week. En als ze het op een briefje aan mij meegeeft kom ik toch met het verkeerde thuis, zegt ze.

Aan de ene kant wil ze dus mee, maar aan de andere kant schaamt ze zich rot. Haar moeder neuriet namelijk alle liedjes mee die in de supermarkt worden gedraaid. En nog vals ook. Daar bovenop zijn er nog diverse mensen die haar gewoon zomaar aanspreken … En moeder spreekt nog terug ook!

Het gaat van aan mij gerichte grapjes tot het vragen van advies of een praatje over het weer. Noem maar op.  Af en toe word ik zelfs gevraagd om iets van een schapje te pakken voor mensen die NOG kleiner zijn dan ik!  Soms vragen mensen zomaar waar ik vandaan kom. Tja, mijn accent verraadt mij natuurlijk. Genant vindt mijn dochter het. Mama, zegt ze dan, waarom willen mensen altijd met jou praten? Geen idee …

Zo gingen wij afgelopen weekend een nieuwe bh voor mijn dochter scoren. Ze had namelijk in Palmerston met haar vriendinnen een erg mooi jurkje gekocht waarbij haar schouders bloot blijven.

Tja, daar kan natuurlijk geen gewone bh onder. Nee, er moest een bh komen met afhaalbare doorzichtige bandjes. Natuurlijk meis, gaan we doen.

Op naar Bendon. En ja hoor, een mooie zwarte bh met doorzichtige bandjes uitgezocht. Helemaal wat ze wilde. Staan we bij de kassa, komt er een wat oudere mevrouw met een omvangrijke boezem en dito heupen naar mij toe en vraagt: “Wat denkt u, heb ik een extra large nodig?” Ummm…. ja, denk ik bij mezelf, volgens mij wel. Maar ik zeg heel keurig: “Mevrouw, ik weet niet wat voor maat u heeft, maar misschien moet u om een gratis “fitting” vragen. Dan wordt alles opgemeten en dan krijgt u de geschikte maat aangemeten …”

Mijn dochter wist niet hoe ze het had. Haar wenkbrauwen rezen de lucht in. Echt mam, zegt ze, hoe krijg je het voor elkaar?!

Een vriendin van mij adviseerde mij dat ik on-line moest gaan winkelen. Dat is toch zo reuze handig. Ga je met je iPad op de bank zitten en dan maak je hup zo een boodschappenlijstje aan. Klik, klik, klik, en klaar ben je. Je lijst wordt bewaard en de volgende keer dat je gaat “shoppen” staat je basislijstje er al in. Echt, en dan is het nog maar zo weinig werk …

Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik het eigenlijk best leuk vind boodschappen doen. Het is nooit saai als ik op pad ben, er zijn namelijk altijd mensen die me aanspreken. Op zondag moest ik nog wat boodschappen doen met mijn dochter. Op weg naar huis realiseerde ik mij. Oeps, brood vergeten! Ok, geen man overboord, ik ga niet terug, op weg naar huis zit nog een andere supermarkt. Dan daar nog maar even stoppen. Voor brood kom ik de auto niet uit hoor, zegt dochterlief, ga maar mooi EVEN alleen.

Kom ik met m’n mandje met 2 broden bij de kassa, zegt een heel vriendelijke meneer die eigenlijk voor mij in de rij staat: Ga maar even voor hoor, je hebt zo weinig in je mandje. Aan zijn accent hoor ik al dat het geen kiwi (Nieuw Zeelander) is. Ik zeg: “Joh, jij hebt ook maar heel weinig in je mandje en heee het is zondag, dus wie heeft er nu haast?!” Die opmerking viel in goede aarde en zo raakten wij in een gesprek verwikkeld. Hij kwam uit Zuid Afrika en het bleek dat hij voor een Nederlander werkt die ik toevalligerwijs ken. Ach ja, zo gaat dat, bij mij tenminste …  Bij de auto aangekomen vraagt mijn dochter: Moest dat brood nog gebakken worden of zo? Je bleef zo lang weg. Ik trok even mijn wenkbrauwen omhoog en zei maar niks. Ik dacht: Het was maar goed dat je er niet bij was!

4 thoughts on “On-line shoppen? Nee … Bedankt!

  1. Pingback: Normaal – Léontine de Wit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s